Uppföljning av brukarrevision

09 november, 2020

Under 2019 utförde NSPHiG ett antal brukarrevisioner på uppdrag av psykiatrisamordningen i Göteborgs Stad. Den här terminen besöker vi verksamheterna för uppföljningssamtal.

Nytt för i år är att vi har utgått från ett antal frågor i uppföljningen:

  • Hur upplevde ni att göra en brukarrevision?
  • Har ni nått ut med rapporten/resultatet till brukarna – på vilket sätt?
  • Hur har ni arbetat vidare med resultatet?
  • Har ni gjort några förändringar – vilka i så fall?
  • Har ni informerat brukarna om dessa förändringar?
  • Hur kan vi göra brukarrevisionerna ännu bättre?
  • Hur kan vi göra underlaget ännu mer användbart för er som personal och ledning?

Uppföljningarna har varit givande för båda parter och många intressanta förändringar och funderingar för framtiden har lyfts fram. Här nedanför sammanställer vi kärnan av uppföljningarna hos två av verksamheterna.

 

Norra Hisingens funktionshinderenhet

NSPHiG har inte tidigare gjort en brukarrevision på Norra Hisingens socialkontor (Funktionshinderenheten). Trots det var det många som var positivt inställda till att delta, vilket resulterade i 24 intervjuer.

På grund av olika saker har tyvärr inte enheten arbetat så mycket med resultatet, även om det har funnits i tankarna att göra det:

”Det blev bra diskussioner i samband med presentationen av resultatet och då uppkom det idéer om hur vi skulle kunna arbeta vidare med resultatet. Däremot har vi inte rent konkret kommit vidare med det ännu”.

Ett exempel på vad de hade idéer om att göra handlar om information och kommunikation:

”Vi började till exempel göra en lista över verksamheter/föreningar som brukare kan vända sig till, men det har inte blivit färdigställt än”.

 

Påminnelse: lansering av handbok 9/12

04 december, 2020
Nu är det mindre än en vecka kvar till lanseringen av Handbok i brukarinflytande! Den riktar sig i första hand till dig som arbetar med psykisk hälsa i kommun, region, myndighet eller brukarorganisation, men är öppen för alla som är intresserade av området. Länken till sändningen ...
Läs mer

Må bättre i coronatider - tips från NSPHiG

30 november, 2020
Det har varit ett speciellt år för de flesta av oss. Oavsett om du lider av psykisk ohälsa sedan tidigare eller inte har du säkert upplevt psykiska påfrestningar under året. Vi har olika sätt att hantera sådana påfrestningar på. Varje söndag fram till jul vill några av oss på NSPHiG ...
Läs mer

VÄLKOMMEN på lansering av Handbok i brukarinflytande!

17 november, 2020
Länk till sändningen: https://vimeo.com/480266738 Inbjudan i PDF-format med klickbara länkar: Inbjudan till lansering av Handbok i brukarinflytande ...
Läs mer